недеља, јул 7, 2024

Živković u Briselu o planini Starici i Zi Jin-u

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. jula 2022. – Marko Živković, programski koordinator Centra za razvoj građanskog društva – Milenijum učestvovao je u Briselu na evropskoj konferenciji mladih YOUth can do it održanoj u Briselu u organizaciji poslaničke grupe Renew Europe.

Na konferenciji je učestvovalo preko 140 mladih ljudi iz Evrope, a razgovaralo se o preduzetništvu, mentalnom zdravlju, klimatskim promenama i inkluziji. Pored stručnjaka iz ovih oblasti, na konferenciji je učestvovalo i devet poslanika ove poslaničke grupe.

U okviru panela o klimatskim promenama Živković je iskoristio da skrene pažnju na slučaj planine Starica u opštini Majdanpek koju kineski ZiJin planira da sruši. Ova tema posebno je zainteresovala jednog od panelista Nikolaja Stefanuta, poslanika u Evropskom paralmentu, koji je od Živkovića zatražio da ga dalje uputi u ovaj slučaj.

Ova tema je takođe zainterosavala nekolicinu predstavnika organizacija koje se bore za
zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promena. Živković je sa predstavnicima „Renew Europe“ razgovarao o potencijalnoj saradnji na polju promocije vrednosti Evropske unije, kao i liberalnih vrednosti u Srbiji.

M. Markov