субота, јул 13, 2024

Vučić srpskoj deci iz dijaspore: Hvala što neizmerno volite svoju otadžbinu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 5. jula 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskom decom iz regiona i dijaspore kojoj je zahvalio, na kako je rekao, neizmernoj ljubavi prema otadžbini.

Vučić je na prijemu za decu iz svih delova Srbije, sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske, BiH, Severne Makedonije, Austrije, Italije, Norveške, Nemačke, rekao da je Beograd njihov “prestoni grad”.

“Hvala vam što ste danas ovde. Mislio sam ranije da je najveća muka kad nam deca odrastaju negde drugo a onda sam shvatio da svako naše dete koje odrasta u inostranstvu a zna odakle potiče, na mnogo načina dopinosi našoj zemlji. Vi na svakom mestu širite istinu o Srbiji i Srbiju neizmerno volite”, rekao je Vučić na prijemu u Palati Srbija u Beogradu.

On je kazao da je srpski narod “podario čovečanstvu divove nauke, umetnosti, tehnike, sporta, od Ruđera Boškovića, Tesle, Dositeja, Pupina, Milankovića, Dučića, Crnjanskog, Đokovića, Jokića”.

“To su velikani kojima se svi divimo i čija dela slavimo. Naša prezimena krase mlade ljude od Like do Australije, od Semberije do Amerike, od Dalmacije do Argentine a sve nas povezuju naši običaji, naš jezik, pripadnost istom narodu. Spaja nas naša civilizacija i njena kultura”, kazao je Vučić.