понедељак, јул 22, 2024

Vučić kupuje glasove penzionera pred izbore

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 01. avgusta 2021. (Beta) – Predsednik Sindikata penzionera “Nezavisnost” Miloš Grabundžija izjavio je večeras da obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će penzioneri u februaru sledeće godine iz budžeta dobiti po 20.000 dinara, predstavlja markentiški trik.

Predsednik Srbije je na RTS-u rekao da će ove godine penzije biti povećane za pet odsto, a da će penzioneri u februaru ili u martu sledeće godine dobiti bespovratnu pomoć od 20.000 dinara, bez obzira na visinu penzije.

Grabundžija je agenciji Beta, kazao da penzioneri od predsednika Vučića pre svega očekuju da im vrati milijardu evra oduzetih pre sedam godina zbog “fiskalne konsolidacije”.
“U Srbiji ima 1.650.000 penzionera, a prosečna penzija iznosi manje od 30.000 dinara. Većina penzionera živi u nemaštini i jedva sastavlja kraj s krajem, nema ni za hranu ni za lekove, ali to ne može da bude razlog da političari manipulišu s nama”, naglasio je Grabundžija.

On se zapitao zašto se tih 20.000 dinara ne isplati odmah, ako već postoji suficit u budžetu. “Vučić već godinama manipuliše s penzionerima. Prvo nam je oteo ogromne novce, a sada kobajagi brine o nama. Njegov cilj je kupovina glasova pred izbore koji će se održati na proleće sledeće godine. Međutim, njemu penzioneri više ne veruju i neće moći da ih kupi za tako sitne novce”, rekao je predsednik Sindikata penzionera “Nezavisnost”.

Naveo je da Sud u Strazburu još nije doneo konačnu odluku po tužbi penzionera iz Srbije zbog smanjivanja penzija u periodu od 2014. do 2018. godine.
“Očekujem da će država Srbija uskoro morati da vrati svaki dinar koji je ova vlast otela penzionerima”, zaključio je Miloš Grabundžija za Betu.