понедељак, април 22, 2024

Vlast pada u Bloku 63

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. februara 2024. –  Oko hiljadu građana okupilo se večeras na protestu u novobeogradskom Bloku 63 zbog planiranje izgradnje višespratnice na zelenoj površini. Oni su oko 18 sati blokirali saobraćaj na raskrsnici Jurija Gagarina i Gandijeve ulice gde su stali i tramvaji i autobusi.

Na protestu u 63. bloku građani su nosili zastave Srbije i transparente sa porukama: “Nećemo vam dati našu livadu”, “Rušite terene, gradite zgrade, šta će deca sutra da nam rade”, “Blok je naš”, “Ovde se mi pitamo”, Slušajte naše komande i bežite odavde”, “Nemate vi toliko para koliko mi imamo (63) drugara”. “Neću zgradu, hoću park!”…

Šestogodišnja Iris Konstantinović držala je svoj crtež na kome je precrtala zgradu a pored nacrtala drveće i klizalište koje je tu nekad bilo.

Iris Konstantinović (Foto: portalforum.rs)

Tokom protesta koji je protekao mirno organizovano je i potpisivanje peticije kojom se traži obustava izgradnje desetospratne zgrade nakon čega su okupljeni građani krenuli u kraću šetnju do obližnjeg parkića. Jedan od organzatora zahvalio je građanima što su podržali njihov protest i apelovao na aktivnije učešće na društvenim mrežama, gde će se moći obavestiti “o daljim koracima”.

Stanovnici ovog bloka i pre nekoliko dana su organizovali proteste zbog planirane navedene izgradnje kada su porušili ogradu investitora i na tom mestu zasadili stabla drveća.

Na protestu su bili i karikaturista Dušan Petričić, Savo Manojlović, Dobrica Veselinović…

D. B.