петак, јул 19, 2024

Višković: Danas je istorijski dan

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. juna 2024. (Beta) – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na početku zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu da je danas “istorijski dan” jer se održava “Svesrpski sabor” pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” kada je “došlo vreme da srpski narod zaštiti svoje interese”.

“Budite sigurni da svi koji ste danas u ovoj sali postajete deo istorije, pogotovo što po prvi put srpski narod, neskriveno bez ikakve ambicije da bilo kome nanosi bilo kakvu štetu, želi da kreira svoju budućnsot u narednom periodu i da to što je dosada rađeno bude i dokumentovano”, rekao je Višković.

On je rekao da će danas biti usvojena deklaracija i zajednička odluka o raspisivanju međunarodnog konkursa za idejno rešenje povezano s ustaškim logorima u Jasenovcu i Donjoj Gradini – o izradi jednog spomenika u Donjoj Gradini i jednog u Beogradu gde će “svi moći da dođu da odaju poštu svima koji su na najmonsruozniji način stradali u jedinom logou na svetu koji je imao zatočenu decu”. Dodao je da je zato rekao da je ovo “istorijski sastanak”.

Zahvalio je Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću i “čitavom timu oko njega zbog pružanja takve podrške svim Srbima… van granica Srbije”.

“Ovo je velioko ohrabrenje za sve Srbe koji žive na bilo kom prostoru, siguran sam da pišemo novu istoriju srpskog naroda”, rekao je Višković  i dodao da “sve što rade Srbii je da zaštite svoj interes i svoj razvoj i svoj put a ne da prave štetu bilo kome”.

Poručio je da “niko ne treba da brine zbog ovoga već da je došlo vreme da srpski narod zaštiti svoje interese”.