среда, мај 29, 2024

Uskoro licitacija za lokacije splavova na Savskom šetalištu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. oktobra 2022. (Beta) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Savsko šetalište, gde se nalazi najveći broj splavova od kojih se ne vidi reka, prvi biti regulisan u okviru uređnja priobalja u Beogradu.

“Upravo sada radimo na toj skici i na planu lokacija za splavove, i oni će biti dati javnosti na uvid čim budu bili gotovi. I građanima i onima koji imaju splavovove i onima koji nemaju, da mogu da licitiraju i da se jave za lokaciju koja će da bude odredjena u skladu sa našim planom”, rekao je Šapić za TV Pink.

Oni koji na licitaciji ne dobiju svoje mesto, dodao je Šapić, biće u obavezi da u roku od mesec dana uklone svoj splav. “Ukoliko ga oni ne budu uklonili, mi ćemo sa rečnom policijom, najverovatnije i vojskom odnositi te splavove. Čekamo da se formira vlada da bismo napravili taj ugovor. Već smo odredili lokaciju gde će oni biti odlagani”, kazao je Šapić.

Nakon dobijanja mesta za splav, grad će za određenu nadoknadu obezbediti i vodu i struju i čišćenje okolo. “Pored toga ćemo posebno da sredimo Savsko šetalište. Ideja nam je da ako možemo da imamo pored Beograda na vodi možda i najlepše šetalište u ovom delu Evrope, da to možemo da imamo duž svih naših obala, gde god to uslovi dozvoljavaju”.