четвртак, април 18, 2024

Umro Milan Ninović

Slične objave

Podeli

Poslije kratke i teške bolesti u Melbourneu je preminuo Milan Ninović, najpoznatiji jugoslovenski i srpski novinar u Australiji, doajen pisane riječi. Pisao je za sve srpske novine u Australiji, Novosti, Srpski Glas i na kraju za Vesti, uglavnom o sportu, posebno fudbalu, koji je uz ribarenje bio njegov najveći hobi.

Milan Ninović rođen je 1952. godine u Papratištu kod Požege, a u Australiju je stigao 1973. godine i ubrzo počeo da se bavi novinarstvom, i njegovo je pisanje trajalo pedeset godina, sve do prošlog decembra kad mu je dijagnostifikovana teška bolest, koga ga je nažalost, udaljila od porodice, prijatelja i pisanja.

Uz pisanje, kratko je radio i kao dopisnik SBS programa na srpskom jeziku. Pokojni Ninović bio je rado viđen u društvu jer je poznavanjem fudbala i duhovitošću, stekao veliki broj poštovalaca i prijatelja različitih po etničkom i vjerskom  porijeklu.

Čuvajte zdravlje, gajite ljubav, uživajte u životu i ljude dijelite samo na dobre i loše, rekao je u svom posljednjem razgovoru za Svet, Milan Ninović.

Posljednji ispraćaj najpoznatijeg srpskog novinara u Australiji, biće u četvrtak u Melbourneu.

V. V.