недеља, мај 26, 2024

Ugrožena bezbednost novinara Dinka Gruhonjića i njegove porodice

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 26. aprila 2022. (Beta) – Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije je danas osudilo najnovije pretnje programskom direktoru NDNV-a, novinaru Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici i pozvalo nadležne organe da hitno reaguju i zaštite kolegu Gruhonjića i članove njegove porodice.

Dinko Gruhonjić je u više navrata bio meta napada i pretnji, a u poslednjim koje su se desile juče, eksplicitno se preti i članovima njegove porodice – deci, supruzi i sestri, piše u saopštenju NDNV-a.

Kako se navodi, između ponoći i jedan sat 25. aprila osoba koja se predstavila kao Srbin i četnik, je putem društvene mreže Facebook u više navrata uputila pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice najvulgarnijim izrazima, optužujući ga da je “izdajica”.

Dodaje se da je ista osoba u više navrata pokušala i da ga pozove putem Fejsbuk mesindžera. “Krajnje je vreme da policija i tužilaštvo počnu da primenjuju zakone i procesuiraju odgovorne za crtanje mete na čelu Dinku Gruhonjiću i za ugrožavanje bezbednosti njegove porodice. Javnosti skrećemo pažnju da je o svemu obavešteno nadležno tužilastvo, a NDNV očekuje da će ovaj put vinovnici pretnji konačno biti privedeni pravdi”, piše u saopštenju.

Gruhonjić često dobija pretnje preko društvenih mreža, a novembra 2020. godine nepoznati počinioci su na ulazu zgrade u kojoj živi ispisali grafite čiji sadržaj je bio prepun nacionalne mržnje i netrpeljivosti.