субота, април 20, 2024

U Zagrebu sinoć pala neobična letilica

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 11. ožujka 2022. – U Jarunu, dijelu Zagreba sinoć iza 23 sata čuo se glasan prasak. Na Jarunskoj cesti su policija i vatrogasci. U tlu je ostala velika rupa, po svemu sudeći nešto je udarilo u zemlju i eksplodiralo. Očevici su rekli kako je nešto s neba palo u zemlju, a te dojave su oko 3 sata jutros potvrdili iz policije.

Studenti doma “Stjepan Radić” i prolaznici zastaju uz policijsku traku i osmatraju krater koji je nastao nakon sinoćnjeg pada letjelice iz zraka na Jarunu. Policija je ogradila veliki dio područja kako se ne bi kontaminirali neki od još eventualnih dokaza, i kako bi se prikupili apsolutno svi dijelovi letjelice koja je sinoć eksplodirala. Svaki komadić tog čudnovatog mozaika, kako se može čuti, vrlo je bitan za razotkrivanje misterija koji je sinoć uznemirio Zagrepčane.

Očevid se paralelno provodi i uz savski nasip na travnatom dijelu, nedaleko od studentskog doma. Zbog opsežnog policijskog očevida u zoni Jaruna, zatvoren je dio Jarunske ulice od križanja s Haberleovom do Selske. Komadi letjelice poslani su na vještačenje kako bi se sa stopostotnom sigurnošću utvrdilo o čemu je točno riječ.

Neki od studenata s kojima smo jutros porazgovarali proveli su besanu noć, jer su pola noći proveli vani na otvorenom, a (pre)ostali dio noćnih sati su proveli u razmišljanju što bi bilo da je letjelica pala 100-tinjak metara dalje gdje su paviljoni prepuni studenata.

– Iz nosa mi cijelu noć nije izlazio miris amonijaka, poput onih boja za kosu. Zrak je bio smrdljiv i nadražujući. Uslijedila je kao nekakva detonacija a od tog mirisa koji je doslovno gušio, jednom čovjeku na biciklu je pozlilo pa su mu neki dečki, koji su se zatekli u blizini, pritekli u pomoć. Rušio se – kaže za Jutarnji list student Ekonomije Josip K.

Njegov kolega iz doma otkriva nam, pak, da je načuo razgovor policajaca koji su bili vrlo iznenađeni i zabrinuti tijekom očevida. Rekli su da zbog toga letjelica nije uočena na radarima jer kontrola leta nije imala prijavljen nikakav let, a kamoli izgubljeni avion.

(Izvor: Jutarnji list)