уторак, јул 16, 2024

U Ukrajini ubijen snimatelj Foks njuza

Slične objave

Podeli

NJUJORK, 15. marta 2022. (Beta-AFP) – Snimatelj američke televizije Foks Njuz Pjer Zakževski poginuo je u Ukrajini, saopštila je ta televizija. Kamerman Zakževski bio je u pratnji novinara Bendžamina Hola, koji je povređen kada je u ponedeljak pucano na njihovo vozilo u Horenki, mestu kod Kijeva, izjavila je izvršna direktorka Foks njuza Suzan Skot.

“Pjer je bio ratni fotograf koji je pokrivao gotovo svaki međunarodni događaj za Foks njuz, od Iraka preko Avganistana do Sirije”, rekla je Suzan Skot. On je u decembru dobio nagradu Foks njuza “Nenametljivi heroj”, za “igranje ključne uloge u evakuaciji naših avganistanskih radnika i njihovih porodica posle američkog povlačenja iz Avganistana”, dodala je ona.

Bendžamin Hol, britanski državljanin i dopisnik Foks njuza u Stejt departmentu, i dalje je hospitalizovan u Ukrajini, rekla je ona.

Pjer Zakževski je četvrti novinar ubijen od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.
Amerikanac Brent Reno ubijen je u nedelju u severozapadnom predgradju Kijeva, ukrajinski novinar Jevgenij Sakun poginuo je u bombardovanju televizijskog tornja u Kijevu, a Ukrajinac Viktor Dudar je poginuo tokom sukoba na jugu, saopštile su ukrajinske vlasti, dodajući da je više od 30 novinara ranjeno od 24. februara kada je počela ruska invazija na Ukrajinu.