недеља, јул 21, 2024

U Srbiji sutra toplo i nestabilno vreme

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. juna 2024. (Beta) – U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali vrlo nestabilno, pa se očekuju pljuskovi sa grmljavinom lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Van grmljavinskih razvoja, vetar će biti u skretanju na slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura biće od 18 do 23, a najviša od 30 na severu i zapadu Srbije do 36 stepeni na istoku i jugoistoku zemlje.

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali vrlo nestabilno, pa oblačni razvoji sa pljuskovima i grmljavinom u pojedinim delovima grada mogu biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.Najni ža temperatura od 20 do 22, a najviša oko 31 stepena.

Narednih dana vreme će biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, ali i sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 23. jun 2024. godine:

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na sve hronične bolesnike, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Mogući su nesanica, bolovi u mišićima i promenlјivo raspoloženje.