петак, мај 24, 2024

U Srbiji sutra oblačno sa kišom i snegom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. marta 2022. (Beta) – U Srbiji će sutra pre podne na zapadu i jugu biti oblačno, a tokom popodneva i u ostalim krajevima padaće kiša i sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Padavine će se pojačati najpre na jugu Srbije. U većini mesta se očekuje sneg, a ponegde u nižim predelima mešavina kiše i snega. Suvo vreme zadržaće se samo u Vojvodini.

Najniža temperatura od minus četiri do nula, a najviša od četiri do osam stepeni.

U Beogradu sutra ujutro slab mraz, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno. Najniža temperatura oko minus jedan, najviša oko sedam stepeni. Posle ponoći mešavina kiše i snega.

Narednih sedam dana u Srbiji će biti hladno sa jutarnjim mrazevima, dnevnom temperaturom u većini mesta od dva do četiri stepena, sa učestalom pojavom susnežice i snega. Više padavina očekuje se u nedelju i ponedeljak. Od utorka do kraja perioda, 12. marta, promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova.

Biometeorološke prilike mogu nepovoljno da utiču na hronične bolesnike i osetljive osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima se u jutarnjim satima savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.