субота, јул 13, 2024

U Severnoj Mitrovici noćas izgorela dva automobila

Slične objave

Podeli

U Kosovskoj Mitrovici noćas su zapaljena dva automobila. Vozila su bila parkirana u glavnoj ulici Kralja Petra Prvog, ispred zgrade poznate kao „Frukta“, u kojoj vlasnici automobila inače i žive.

U pitanju su vozila marke „oktavija“ sa tablicama grada Raška, koja su, prema preliminarnim podacima, prva zapaljena, a potom se požar brzo preneo i na vozilo marke „mercedes“ beogradskih tablica.

Oba vozila su potpuno uništena, a u razgovoru sa vlasnikom mercedesa saznajemo da on, osim stresa koji je pretrpeo, štetu procenjuje na oko 20 hiljada evra.

Foto: Kossev

Požar je izbio, prema podacima policije, oko 02:25 minuta. Policija je odmah došla na lice mesta, uz vatrogasce, ali automobilima nije bilo spasa.

Policija za sada slučaj vodi kao podmetanje požara. Istraga je u toku.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe i paljenja lokala u Zvečanu, zapaljenog kamiona sredinom maja ove godine u Zubinom Potoku, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje 88 vozila je zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi, pre svega na Severu.

Prethodne tri paljevine automobila, pored paljenje kamiona, na Severu dogodile su se sredinom, kao i početkom aprila meseca u severnom delu Kosovske Mitrovice, 17. marta u Leposaviću, 29. februara u Zvečanu.

Izvor: Kossev