петак, јул 19, 2024

Tromeđa spojila šest gradova i tri države

Slične objave

Podeli

Mihajlo Vukojičić (Foto: lična arhiva)

Prva regionalna zimska manifestacija “Tromeđa – jedan dan, jedan vrh, skijaš tri države”, otvorena je juče u Plavu svečanim programom, a otvaranju je prethodilo potpisivanje memorandum o saradnji između šest opština iz Crne Gore, Kosova i Albanije.

Memorandum o saradnji potpisali su: predsjednik opštine Plav Nihad Canović, predsjednik opštine Gusinje Sanel Balić, predsjednik opštine Peć Gazmend Muhadžeri, predsjednik opštine Dečani Baškim Ramosaj, predsjednik opštine Junik Ruždi Šehu i predsjednik opštine Tropoja Redž Biberi.

“Jedan dan, Jedan vrh, skijaš tri države” je manifestacija jedinstvena uopšte pa i u Evropi, po geografskom polozaju, toj jednoj tacki spajanja tri drzave, kaže za Portal Forum Beograđanin Mihajlo Vukojičić, jedan od učesnika. On ističe da su skijali u jednom danu i po snegu koji je uvek iznad svih u reguonu i šire. “Razvijamo sinergiju, druženja i skijanja”, kaže Vukojičić.
Opstina Plav je stala iza ove manifestacije i kao nosioc ideje, koju smo mi iz naseg kluba, i ostali entuzijasti godinama brusili, okupljajuci sve zainteresovane koji ce biti dio velike organicije i naravno ucesnici
D. B.
Foto: M. V.
Foto: M. V.
Foto: M. V.
Foto: M. V.