среда, мај 29, 2024

Svetsko fudbalsko prvenstvo: Serbia is going home

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. decemnbra 2022. – Sudeći prema najavama srpskih medija fudbaleri Srbije su i pre meča sa “sređenom zemljom” bili pobednici. To sigurno do njih u “pustinji” nije dopiralo kao što bi da se igralo recimo u Beogradu, ali “nesređena zemlja” ipak, pogotovo prema ponašanju u porazu pred “šut kartu”, nije za elitno društvo.

Na kraju je sve bilo poređano prema “božjoj”: Brazil, Švajcarska, Kamerun i Srbija na začelju sa samo jednim bodom i negativnom gol-razlikom.

Goropadni Srbi su počeli solidno. Već u 11. minutu Živković je sa dvadesetak metara pogodio stativu. Devet minuta kasnije Đerdan Šaćiri doneo je prednost Švajcarcima. Reprezentativci Srbije nisu klonuli i šest minuta kasnije na centaršut kapitena Dušana Tadića Aleksandar Mitrović je lepim golom poravnao rezultat. U tridesetpetom minutu Dušan Vlahović je doneo prednost i radovanje golu iskazao hvatanjem za polni organ.

Kao da je svevišni odlučio da kazni srpske fudbalere i ubrzo je stiglo izjednačenje, potom i “brazilska” akcija iz koje su Švajcarci postigli konačan rezultat – 2:3!

Reporter RTS je promuklim glasom isticao nesportsko ponašanje švajcarskih Albanaca ali ne i srpskih fudbalera. Na teren je sišla politika.

D. B.