среда, мај 29, 2024

Svečlja: Vučićev sin zaustavljen zbog majice na kojoj je pisalo “Predaja nije opcija”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. juna 2023. (Beta) – Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja nazvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića hroničnim lažovom, demantujući jučerašnje Vučićeve navode da su pripadnici Kosovske policije zaustavljali njegovog sina (Danilo Vučić) tri puta.

“Zaustavili smo ga samo jednom”, poručio je Svečlja, prenosi portal Kossev pisanje prištinskih medija. Potvrdio je da je policija od sina srpskog predsednika tražila da skine provokativnu majicu koju je nosio tokom zadržavanja. Kazao je da je izvršen pretres automobila, te da su potom pušteni i da su se uputili ka prelazu.

Svećlja je rekao da je Vučićev sin ušao na Kosovo preko Merdara kao običan građanin.
“Za obične građane ne postoje posebne procedure. Potom se pojavio u Gračanici s provokativnom majicom. Policija je zaustavila automobile koji su se ponašali na čudan način. Od njega je zatraženo da skine provokativnu majicu za sve građane Kosova. To je sve i otišli ​​su u Srbiju”, naveo je Svećlja.

Jučerašnjem obeležavanju Vidovdana u Gračanici prisustvovao je i sin srpskog predsednika Danilo Vučić. U popodnevnim satima, a nakon završene ceremonije, mediji su objavljivali da je on navodno “priveden”, “zaustavljen”, “pretresen”, te da mu je skinuta majica. U međuvremenu se oglasio i srpski predsednik s navodima da je njegov sin s majicom “Predaja nije opcija” prošao kroz Prištinu, odakle je otišao u Gračanicu, te da su ga kosovski policajci navodno tri puta zaustavljali i pretresali.

“Tek sada sam saznao šta se sve dešavalo na KiM. Poslednji put kada su zaustavili Danila, nedaleko od Podujeva, albanski policajci tražili su da, po svaku cenu, skine majicu na kojoj je pisalo ‘Predaja nije opcija’. Danilo nije pristao, a onda su uperili puške u njega i pitali za ime oca. On je odgovorio: ‘Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik!’. Majicu mu nisu skinuli, obraz mu nisu ukaljali. Predaja nije opcija!”, oglasio se kasno sinoć i na Instagramu srpski predsednik.