петак, мај 24, 2024

Sutra počinje grejna sezona

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. oktobra 2022. – Nakon današnjiih “toplih proba” zvanična grejna sezona u glavnom gradu počinje sutra, 1. novembra, ističu iz JKP „Beogradske elektrane”.

„Ove godine je odložen početak grejne sezone, ali Beogradske elektrane su od danas krenule sa isporukom toplotne energije. Danas su tople probe – prvo puštanje u sistem, koje je uvek zahtevno, a od sutra počinjemo redovan režim isporuke toplotne energije”, rekla je za Tanjug izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije „Beogradskih elektrana” Ivana Kalanja.

Ona je istakla da su „Elektrane” obezbedile sve potrebne energente, a zaključeni su i ugovori sa „Srbijagasom” za prirodni gas. „Mazut je u rezervoarima i svi ostali energenti. Sve ide kako treba”, rekla je Kalanja.

Kako je dodala, temperatura u stanovima će biti 20 stepeni, ili jedan stepen više ili manje. Poručila je i da do obustave grejne sezone neće doći, ali da su mogući prekidi grejanja, koji su definisani pravilima o radu. „Kada je temperatura preko 15 stepeni, ima gašenja, kada se spusti ponovo na 12 stepeni, idemo ponovo u isporuku toplotne energije”, rekla je Kalanja.

Ukoliko u prvim danima neki objekat nema grejanje, građani mogu da pozovu dispečerski centar i to prijave, na broj telefona 011/2093011.

D. B.