недеља, мај 19, 2024

Šta će Mandić i Knežević na vežbi Vojske Srbije

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 20. aprila 2024. (Beta) – Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je danas kazao da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ministarki evropskih poslova Crne Gore Maidi Gorčević (“otišla u Prištinu da se izvinjava Amerikancima”). bila neprimerena, kao i da predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i poslanik Milan Knežević treba da odgovore šta su radili u poetak na vojnoj vežbi Vojske Srbije na Pešteru.

“Predsjednik Vučić je morao da izabere drugačije reči u odnosu na politički stav koji je preneo Crnoj Gori. Moramo s dodatnim poštovanjem i uvažavanjem da se odnosimo prema političkim akterima u Crnoj Gori i susednim zemljama” – kazao je on. Milatović je novinarima u Budvi kazao da bi on odgovorio na “prozivke” da je on na mestu premijera Crne Gore Milojka Spajića – prenosi RTCG.

Poslanica opozicione DPS Aleksandra Vuković-Kuč je ministarku Gorčević pitala kakva je njena reakcije na uvrede koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo o njoj zbog njene izjave da će Crna Gora podržati prijem Kosova u Savet Evrope.

Gorčević je kazala da je na “prozivke” Vučića trebao da odgovori predsednik države Jakov Milatović, a “zašto to nije uradio, pitanje je za njega”. Na pitanje o tome kako komentariše dolazak predsednika Skupštine Andrije Mandića na vojnu vežbu u Srbiji, Milatović je rekao da je to video u medijima i da “nema detalje o tome”, ali da Mandić treba da odgovori građanima na to legitimno pitanje.