среда, мај 22, 2024

Srpska diplomatkinja kao lažna majka poginulih ruskih vojnika

Slične objave

Podeli

ADELAIDE, 30. novembra 2022. – Putinov susret ovih dana s majkama poginulih ruskih vojnika bila je namještaljka u kojoj je, pored Ruskinja, učestvovala i jedna službenica Ambasade Republike Srbije u Moskvi, ističe jedan od najtiražnijih novina u Australiji, “Sunday Mail” iz Adelaide.

Ruski predsjednik izgledao je bolestan, fizički nesposoban, a često je ostajao bez daha dok se obraćao majkama poginulih ruskih vojnika, povodom Majčinog dana u Rusiji, prenosi isti list.

Sedamnaest “majki” pažljivo je slušalo Putinov govor u kojem je on izrazio “duboko žaljenje” zbog pogibije mladih ljudi, čiji su životi nenadoknadivi, ali njihova žrtva neće biti zaboravljena, rekao je Veliki Vođa- Volođa između ostalog.

U najmanju ruku sramota je da je među fake majkama, jedno mjesto zauzela i diplomatkinja iz Srbije. Njeno ime se ne navodi, ali i sama vest je dovoljna da se u javnosti Australije potvrdi negativna slika Srbije na međunarodnoj sceni.

Kako tiha diplomatija radi svoj posao, državljani Srbije sve teže ulaze u Australiju i sve je duži period čekanja makar i na turističku vizu. Vučićeva politika ni “piškiti ni kakiti” u odnosu na Rusiju i Zapad, postaje sve stabilnija, a ceh, kao i uvijek, plaćaju obični građani.

Ne samo kod putovanja, nego i zbog činjenice da je Srbija jedina postjugoslovenska država koja još nije potpisala sporazum o međusobnom priznanju korištenja penzija, naravno na štetu srpskih penzionera. Jer, koliko je poznato, ne postoji Australac koji je zaradio penziju u Srbiji.

Možda će to dočekati neke nove generacije, jer sve više radnika kompanije “Rio Tinto” odlazi u Srbiju s ugovorima za rad na pet i više godina.

V. V.

1 KOMENTAR

  1. Kako se zove ta srpska diplomatkinja? Možda je ovo lažna vest? Šta će Putinu lažna majka poginulog vojnika zar mislite da nema dovoljno onih majki koje su ponosne što su im sinovi poginuli? Poznato je to ludilo sa majkama koje žrtvuju sinove na oltar otadžbine.

Comments are closed.