петак, април 12, 2024

Skup u znak sećanja na Olivera Ivanovića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. januara 2023. (Beta) – Predstavnici dela opozicije okupili su se večeras ispred Crkve sv. Marka, na skupu u znak sećanja na lidera građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića, koji je ubijen na današnji dan pre pet godina.

Prisustvuju predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke (DS), Zajedno, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je za N1 da smatra da ne postoji namera vlasti, ni beogradske niti prištinske, da slučaj ubistva bude rešen, jer je Ivanović smetao – i jednima i drugima.

“Oliver Ivanović je bio posvećen borbi za bolju budućnost, i kao takav je smetao i vlastima u Beogradu i prištinskim vlastima, i svima koji su u njemu videli smetnju za svoje političke ciljeve”, rekao je Lutovac.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je s više hitaca ispaljenih iz kola u pokretu na današnji dan pre pet godina ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.