петак, април 12, 2024

Radoičić i Veselinović režirali hapšenje pripadnika tzv Kosovske policije?!

Slične objave

Podeli

Trojicu pripadnika tzv. Kosovske policije, uhapsila je Jedinica za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP Srbije, čijeg zamenika je u četvrtak u Skupštini Srbije pominjao poslanik Miroslav Aleksić i to zbog veza sa Zvonom Veselinovićem i Milanom Radoičićem!

Prema saznanjima Direktno.rs, tzv. kosovske policajce uhapsili su pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata predvođeni najvišim rukovodstvom. To potvrđuje i snimak uniformi i oznaka policijskih službenika koji su uhapsili tzv. kosovske policajce.

Ono što “bode oči” u hapšenju pripadnika tzv Kosovske policije – R. Z, B. S i M. Š. je i to, što su akciju, kako je MUP saopštio, izveli pripadnici Antiterorističke grupe posebne jedinice policije. Nije sporno da je Jedinica za zaštitu objekata i ličnosti prema Zakonu o policiji posebna jedinica policije, ali ono što zbunjuje je Antiteroristička grupa, čije postojanje nije ustanovljeno ni najnovije usvojenim Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta MUP Srbije!

U vezi sa ovom akcijom nejasno je i zašto su pripadnici organizacione jedinice MUP koji nisu nadležni za borbu protiv terorizma uhapsili tzv. kosovske policajce, posebno ako se zna da u MUP postoje Služba za suzbijanje terorizma i ekstremizma, Specijalna antiteroristička jedinica ili Žandarmerija, od kojih su se neke nalazile u obližnjoj vojnoj bazi od poslednjeg podizanja borbene gotovosti.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je, između ostalog, pomenuo bliske veze zamenika komandanta Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata Marka Krička sa Milanom Radoičićem i Zvonkom Veselinovićem. I Radoičić i Veselinović su na “crnoj listi” SAD zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom i onemogućen im je ulazak u ovu državu. I Velika Britanija im je uvela sankcije zbog “punjenja sopstvenih džepova kroz korupciju i krađe”.

Podsetimo i da je Gašić doveo Krička iz BIA u MUP i odmah ga, naravno, postavio na rukovodeće mesto. S tim u vezi Direktno.rs postavlja pitanja ministru unutrašnjih poslova:

1. Zašto su za hapšenje tzv. kosovskih policajaca određeni pripadnici Jedinice za obezbeđenje kojima to nije nadležnost a ne neka druga obučenija i nadležna organizaciona jedinica, ili policijski službenici koji su se nalazili u obližnjoj vojnoj bazi zajedno sa vojskom?

2. Da li je visoki rukovodilac Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata Marko Kričak u kontaktu i bliskim odnosima sa Milanom Radoičićem i Zvonkom Veselinovićem?

3. Kakva je uloga Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića u hapšenju pripadnika tzv. kosovske policije?

S obzirom na osetljivost bezbednosne situacije na AP KiM javnost ima pravo da zna ukoliko bilo ko doprinosi destabilizaciji situacije.

Preuzeto sa Direktno.