уторак, фебруар 27, 2024

Putin čestitao Šojguu na zauzimanju Marijupolja

Slične objave

Podeli

MOSKVA, 21. aprila 2022. (Beta) – Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas u susretu sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom da se otkaže planirani napad na železaru Azovstalj u Marijupolju i čestitao mu na uspostavljanju kontrole nad tim gradom, saopštio je Kremlj.

“Predloženi napad na industrijske zone smatram neprikladnim. Naređujem vam da otkažete”, rekao je Putin i dodao da treba misliti na spasavanje života i zdravlja ruskih vojnika i oficira. “Nema potrebe da se penjete u te katakombe i puzite pod zemlju kroz te industrijske objekte. Blokirajte ovu industrijsku zonu kako muva ne bi proletela kroz nju“, rekao je Putin.

Šojgu je naveo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad Marijupoljem, a da se “ostaci” ukrajinskih snaga kriju u železari. Putin je čestitao Šojguu na “uspešnom oslobađanju Marijupolja” i naredio da se pozovu svi koji još nisu položili oružje da to učine.

“Ruska strana garantuje njihove živote i dostojanstven tretman u skladu sa relevantnim međunarodnim pravnim aktima. Svima povređenima biće pružena kvalifikovana medicinska pomoć”, dodao je Putin.