недеља, мај 19, 2024

PSG – MUP da hitno prestane maltretiranje građana sa Kosova na graničnom prelazu Batrovci

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. april 2024. – Pokret slobodnih građana zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno prestane maltretiranje građana sa Kosova koji su od sinoć zadržani na graničnom prelazu Batrovci i omogući im se slobodan ulazak u Srbiju u skladu sa ranije potpisanim sporazumima prema kojima oni sa svojim dokumentima imaju tu mogućnost.

Srpska napredna stranka nema pravo da zloupotrebljava državne institucije Republike Srbije i da ih koristi kako bi se svetila običnim građanima za poraz svoje nacionalističke politike. Prema izveštajima medija dva autobusa sa kosovskim registarskim tablicama su bila sinoć zadržana na prelazu Merdare preko 10 sati, a od sinoć je preko 300 putnika sa dokumentima Kosova zadržano na Batrovcima i nije im omogućen ulazak u Srbiju.

Ovakvi potezi kojima se produbljuje samoizolacija Srbije i dovodi u pitanje naš ulazak u Evropsku uniju i govori poslanica SNS u kojima se pominje čak i napuštanje Saveta Evrope su duboko zabrinjavajući i pokazuju da Aleksandar Vučić u potpunosti prelazi na politiku radikala iz devedesetih godina. Ta politika je na kraju dovela do izbacivanja Srbije iz svih međunarodnih institucija, sankcija i stradanja.

Pokret slobodnih građana poziva Aleksandra Vučića da prestane sa izlivima radikalskog nacionalizma, bez obzira što znamo da se u toj politici najudobnije oseća, jer je od vitalnog interesa za građane Srbije međuregionalna saradnja, dobri odnosi i evropske integracije, navodi PSG u saopštenju.

D. B.