недеља, мај 19, 2024

PSG: Ministarka nema rešenja za vršnjačko nasilje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. maj 2024. – “Ne prođe ni jedan dan, a da ne svedočimo novom primeru brutalnog vršnjačkog nasilja u kom ima teško povređenih učenika, a u najnovijem napadu, u Trećoj beogradskoj gimnaziji, povređen je i nastavnik. Istovremeno od ministarke Slavice Đukić Dejanović dobijamo samo izjave u kojima se o ovom pitanju govori kao da je vremenska nepogoda i da će se rešiti samo ako svi budemo to jako želeli. Ne postoje nikakva sistemska rešenja, a čak i alarmiranje javnosti ministarka naziva senzacionalizmom” rekla je Jelena Banjac kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Beograda ispred Pokreta slobodnih građana.

“Ova vlast je potpuno obesmislila nastavničku profesiju i degradirala ljude koji se bave obrazovanjem i vaspitanjem naše dece. Stručna pomoć i podrška deci i roditeljima izostaje, a ovakvi događaji se konstantno ponavljaju, bez tendencije da se išta menja. Kada nam se kao društvu sportsko humanitarno takmičenje pretvorilo u nasilni događaj?” pita Banjac.

“Nova – stara ministarka se do sada pokazala kao nepodobna za rešavanje bilo kakvih pitanja koja suštinski muče nastavni kadar. Sve je u njenim rukama i njenoj nadležnosti, a rešenja ponovo izostaju. Jedino što je permanentno je njena vernost stranci koja ju je na to mesto postavila kao deo svog koalicionog plena, a na štetu nastavnika, dece i roditelja. Ministarstvo treba da vode stručni ljudi, koji su spremni da preuzmu odgovornost, a Slavica Đukić Dejanović to nije.”, zaključuje Jelena Banjac.

D. B. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.