четвртак, јул 25, 2024

Protest protiv nasilja: Nada u 17. decembar

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. novembra 2023. (Beta) – Vreme je da zgrabimo priliku i 17. decembra promenimo nešto i pokažemo da nijedna žrtva nije uzaludna, poručio je sa večerašnjeg skupa “Srbija protiv nasilja” moderator Smiljan Banjac.

On je rekao da će se na eventualnu krađu glasova reagovati kao 1996. i 2000. godine, jer “Srbija se lako buni i budi i želi da živi u slobodi i miru”. Izborili smo se za vanredne izbore, proevropska opozicija se ujedinila na jednoj listi. Nemojte da prespavate 17. decembar, poručio je Banjac građanima.

Smiljan Banjac (Foto: YouTube.com)

On je rekao da građani već šest meseci dele bes, tugu i strah zbog tragedija koje su se desile, misleći na masovna ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i kod Mladenovca. “Delimo i nadu da se može nešto promeniti krajem ove godine. Uspeli smo da oslobodimo ljude straha, ne samo u Beogradu, gde je to uobičajeno, već i u mnogim mestima gde nikada nije bilo protestnih šetnji”, rekao je Banjac.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, planirano je da ovo bude poslednji ovakav skup ispred Skupštine Srbije. Nakon obraćanja moderatora protesta krenula je protestna šetnja do REM-a i RTS-a, na čijem je čelu veliki tansparent “Srbija protiv nasilja”, a učesnici su prilikom zaustavljanja kod REM-a vikali “Ostavke, ostavke”.