уторак, март 5, 2024

Protest na Vračaru do ispunjenja zahteva

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. avgusta 2021. (Beta) – Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (Borisa Tadića) Konstantin Samofalov danas je na protestu u beogradskom naselju Vračar zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici, izjavio da se oni neće povući do ispunjenja zahteva.

“Pored smene svih odgovornih lica u opštini Vračar, zahtevamo i ostavku (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića, jer on je odgovoran za izdavanje građevinskih dozvola ovakvim nesolidnim firmama, koje nam ruše zgrade kao da zivimo u Manili ili Džakarti, a ne u glavnom gradu jedne evropske države”, rekao je Samofalov.

Samofalov je na protestu grupe nevladinih organizacija i dela opozicije ispred Opštine Vračar, ocenio da je Vesić odgovoran za to što je gradska građevinska inspekcija dva meseca ćutala na upozorenja stanara Vidovdanske. “Da niste ćutali, zgrada se ne bi srušila. Zbog toga osnovano sumnjamo da je zgrada namerno srušena”, rekao je i podsetio da je Građevinska inspekcija saopštila da je najverovatnije stabilnost zgrade u Vidovdanskoj ulici bila ugrožena zidanjem objekta pored nje.

Samofalov je poručio Vesiću da se neće oprati ni pokušajima da svali odgovornost, a ni pokušajima da korumpira beogradsku javnost uplaćivanjem milostinje od 300.000 dinara stanarima Vidovdanske i uručivanjem ključeva gradskih stanova”, rekao je Samofalov na okupljanju na Vračaru koje traje već šest nedelja.