недеља, мај 26, 2024

Protest ispred Informera, dimna bomba na Terazijama

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. novembra 2022. – Peti protest ispred redakcije Informera na Terazijama u organizaciji Ženske solidarnosti, počeo je danas posle 13 časova. Pedesetak učesnika protestuje zbog toga što taj tabloid sa svog sajta do danas nije uklonio intervju sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem.

Ulica je blokirana, a na licu mesta se nalaze jedna policijska kola. Uz zvuke doboša i povike „Ženska revolucija“, jedna od učesnica bacila je dimnu bombu i roze dim je obavio Terazije. Učesnici protesta nose transparente sa natpisima: Besne žene, Smrt patrijarhatu, Nije tragedija nego ubistvo, Dosta reči, nek Informer zakmeči.

Nataša Elenkov, članica Ženske solidarnosti ponovila je zahteve “Peti put ćemo reći naše zahteve – uklanjanje intervjua sa svih medijskih portala, da mediji koji krše novinarske kodekse prestanu da se finansiraju, zahtevamo registar koji će pratiti sve silovatelje i nasilnike i nadzor nad njima. Smatramo da predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se silovateljima izriče doživotna kazna zatvora nije dovoljna – potrebno je više”, rekla je je Elenkov. (Danas)