уторак, мај 28, 2024

Propao drugi pokušaj evakuacije iz opkoljenog Mariupolja

Slične objave

Podeli

KIJEV, 6. marta 2022. (Beta-AP) – Drugi pokušaj evakuacije civila iz opkoljenog lučkog grada Mariupolj propao je zbog ruskog granatiranja, saopštio je danas ukrajinski zvaničnik.

Evakuacija je trebalo da počne u podne po lokalnom vremenu (11 po srednjoevropskom) i da traje do 21 sat kada je dogovoren lokalni prekid vatre, saopštile su ranije danas ukrajinske vojne vlasti.

Savetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko rekao je da su planirane evakuacije duž određenih humanitarnih koridora zaustavljene zbog napada koji je u toku.

“Zelenih koridora ne može biti jer samo bolesni mozak Rusa odlučuje kada će i na koga da puca”, napisao je na Telegramu.

1 KOMENTAR

  1. E sad se stvarno treba suprotstaviti pristrasnim tumačenjima i histeriji. Iako je Rusija agresor neće biti da su njene snage sprečile izlazak civila jer to nije logično. Zašto bi neko ko drži grad pod opsadom i želi da ga osvoji sprečavao civile da ga napuste?! Civili mu samo smeraju da ga napadne iz sve snage. Biće da ukrajinske snage ne dozvoljavaju izlazak civila jer misle da napadač neće smeti da granatira iz sve snage!!! Koje budale. Ili žele da prizorima ubijenih civila izazovu sažaljenje i dobiju… Šta da dobiju? NATO je rekao jasno da se neće mešati. Ukrajina je ostavljena sama i ona će sigurno biti poražena, ne vredi im ništa.

Comments are closed.