среда, мај 29, 2024

Poljoprivrednici: Nema izlaska iz Vlade dok se ne postigne dogovor

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. avgusta 2022. – Poljoprivrednici i dalje protestuju u Novom Sadu, Subotici, Pančevu i Kragujevcu. Ratari iz Rače na traktorima u Lapovu čekaju odgovor Vlade, a oni iz južnog Banata blokirali su oba izlaza iz Pančeva za Beograd. Premijerka Ana Brnabić rekla je na sastanku sa poljoprivrednicima da niko neće izaći iz Vlade dok se ne postigne dogovor, saznaje RTS.

Predstavnik poljoprivrednika iz Subotice Miroslav Matković obratio se medijima pre početka sastanka i rekao da očekuju povoljan ishod, ali da od zahteva neće odustati.

Nećemo odustati ni od jednog zahteva. Protesti u Subotici i dalje traju, a nadamo se da ćemo sa nadležnima imati uspešne pregovore, u suprotnom protesti se nastavljaju“, rekao je Matković, a prenosi RTS.

Brnabićeva je u razgovoru sa učesnicima sastanka skrenula pažnju da je pred Srbijom veoma teška nedelja i da nam je potrebno jedinstvo. „Pored toga što želim da se dogovorim sa vama i da sve strane budu zadovoljne, moram da dam sve od sebe da obezbedim unutrašnji mir i stabilnost…, poručila je Brnabićeva.

Sastanak predstavnika poljoprivrednika sa premijerkom Brnabić počeo je u 10 časova. Ratari traže da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukine akciza na gorivo i ograniči trgovinska marža. Vlada je prvih dana protesta ispunila deo zahteva, ukinula zabranu izvoza ulja i ponudila da otkupna cena suncokreta bude 535 evra po toni.

(Izvor: RTS/Danas)