уторак, фебруар 27, 2024

Policijsko treniranje strogoće i zlostavljanje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, početkom jula – Centar. Vrućina, temperatura preko 30 stepeni. Odlazak u Niš vozom u 17 i 30 časova. Peron… Otkazani polasci vozova zbog havarije u Ripanjskom tunelu. Šalter. Reorganizacija i prevoz autobusima do Mladenovca.

Kašnjenje sat i po u startu. Prva stanica. Palanka. Voz se zaustavlja. Policijska kontrola i proizvoljno legitimisanje putnika. Student sa rančićem legitimisan i podaci upisani u policijsku beležnicu. Neki migranti izašli iz voza u pratnji policije. Voz kreće.

Druga stanica – Velika Plana. Voz se zaustavlja. Ponovo policijska kontrola i proizvoljno legitimisanje putnika. Student sa rančićem legitimisan i podaci upisani u policijsku beležnicu. Voz stoji dok policija ne završi svoj posao.

Treća stanica. Markovac. Voz se zaustavlja. Policijska kontrola i proizvoljno legitimisanje putnika. Student sa rančićem legitimisan i podaci upisani u policijsku beležnicu. Komentari putnika: Zašto legitimisanje? Zašto se odugovlači putovanje vozom koji već kasni u startu? Čemu legitimisanje uvek istog mladića?

Odgovor: “Mi samo izvršavamo dobijeni zadatak. Molim dajte mi i Vašu ličnu kartu.” Voz polazi. Do kraja puta policijske patrole su samo stajale na peronu svake stanice, ali nisu ulazile u voz.

Oko ponoći voz je stigao na odredište. Sa zakašnjenjem i preostalim smoždenim putnicima.

Jasmina i Dragana