среда, фебруар 28, 2024

Pijačnim prodavcima se niko nije obratio

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. marta 2022. – Prodavci na otvorenom nastavljaju proteste protiv uvođenja fiskalnih kasa u njihovo poslovanjee.

Prodavci na otvorenom imaju jedan zahtev – da im se od 1. maja ne uvode fiskalne kase, kako je planirano novim zakonom a udruženi pijačni prodavci širom Srbije rešeni su da istraju u svom zahtevu jer bi u protivnom to bio “fatalan udarac”, rekli su okupljeni jutros u Ulici kralja Milana između Gradske skupštine i Predsedništva Srbije.

foto: portalforum.rs

Pijačni prodavci protest protiv uvođenja fiskalnih kasa započeli su juče okupljanjem na Savskom trgu u Beogradu, a deo njih prethodnu noć je proveo ispred Predsedništva. Danas, nešto pre 10 sati jutros pedesetak njih uzalud su čekali da im se obrati neko iz Predsedništva.

Svoj zahtev predali smo 21. marta, rekao je jedan od organizatora protesta Srđan Praštalo. “Imamo 16.000 potpisa naših mušterija koji ne podržavaju fiskalizaciju pijaca. Pre dva dana smo predali i zamolili da se izjasni predsednik, kako ne bi sav ovaj narod od Leskovca do Subotice dolazio, ali niko se nije oglasio”, kazao je Praštalo.

foto: portalforum.rs

Procenjuje se da jejuče na protestu pijačnih prodavaca bilo između 5.000 i 8.000 ljudi. “Došli smo ispred Predsedništva i razočarani smo, ali imamo neke indicije da je naš predmet završen, kompletiran i poslat u Ministarstvo finansija”, istakao je Praštalo i dodao da je mogao “neko da otvori prozor, sekretar ili sekretarica da nam kaže nešto je u procesu, dođite sutra ili preksutra, ali nije. Neka kažu i da od toga nema ništa”, kaže Praštalo.

foto: portalforum.rs

Jutrošnji protest nije trajao dugo. Ulični prodavci su razočarani pakovali šatore, hrani transparente među kojima je bio i “Bolje grob nego rob” i “Plaćamo porez nismo sivi, kase nećemo dok smo živi”, i desetine manjih koji podsećaju na mesta odakle su došli –  Beograd, Leskovac, Zrenjanin, Kraljevo, Subotica…

M. Markov