понедељак, март 4, 2024

Održana državna ceremonija odavanja počasti oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. oktobra 2021. (Beta) – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je predvodila državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu, izjavila je da su preci svoje živote dali “da bi mi danas živeli u miru i slobodi”.

“Danas obeležavamo 77 godina od oslobođenja Beograda, pobede koja je bila vesnik oslobođenja Srbije u Drugom svetskom ratu. Danas smo ovde da odamo počast našim precima, koji su svoje živote dali da bi mi danas živeli u miru u slobodi. Neka im je večna slava i hvala”, rekla je Kisić Tepavčević u obraćanju u okviru Spomen-kompleksa groblјa oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kako se navodi u saopštenju, Kisić Tepavčević je u Spomen knjigu upisala “Heroji naši, vi koji ste svoje živote dali da bi mi danas živeli u miru i slobodi, zauvek ćete biti u našim srcima. Živela Srbija!”

Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, predstavnici ambasada Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, Gruzije i generalnog konzulata Jermenije u Srbiji.

U nastavku programa obeležavanja godišnjice oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, Grada Beograda, Opštine Voždovac, SUBNOR-a i diplomatskog kora položiće danas vence i kod Spomenika stradalim sovjetskim pilotima na Avali.