уторак, јул 16, 2024

Novinar Srđan Škoro najavio kandidaturu na predsedničkim izborima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. decembra 2021. – Novinar Srđan Škoro najavio je da će se kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima u aprilu 2022. godine.

“Ja mislim da to mogu da dobijem, da tu trku mogu da istrčim”, rekao je Škoro  gostujući na N1 i pozvao „prijatelje iz Skupštine slobodne Srbije i saborce iz opozicije“ da ga podrže.

On je kazao da će ga kandidovati grupa građana koju će formirati nakon što prikupe potrebne potpise za kandidaturu. Navodi i da postoje istraživanja koja pokazuju da bi mogao da bude dobar kandidat, ali nije naveo na koja istraživanja misli.

Škoro kaže da opozicija nije iskrena u jedinstvu ali da svi „ćute i prave se“ da je sve u redu.

Srđan Škoro je rođen 17. maja 1963. godine u Beogradu, gde se i školovao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Novinarstvom počeo da se bavi još 1978. godine, objavljujući članke u “Omladinskim novinama”, tadašnjem glasilu omladine Srbije. Sarađivao u listovima “Zum Reporter”, “Dvoje”, “Super ITD”, “Duga”, “NIN”, “Politika Ekspres”, “NON”, “Glas Vračara”… Jedno vreme radio na prvom programu Radio Beograda. Početkom 1991. godine prelazi u “Radio Politiku”. Često odlazi na ratišta i uključuje se uživo u programe “Radio Televizije Politika”.

U “Reviju 92”, nedeljnik kompanije Novosti, dolazi 1995. godine, gde radi kao novinar, urednik i glavni urednik. U “Večernjim novostima” obavljao je odgovorne funkcije urednika nedelje, hronike, šefa dopisne i deska.

M. M.