петак, април 12, 2024

Novak Đoković u finalu Australian Opena

Slične objave

Podeli

MELBURN, 27. januara 2023. – Novak Đoković možda i lakše od očekivanog osigurao je još jedno finale na otvorenom prvenstvu Australije, pobijedivši lako Amerikanca Tommy Paula 7: 5, 6 :1 i 6 : 2, koji je zaprijetio Novaku samo u prvom setu kada je stigao 1 : 5.

Finale će se igrati u nedjelju 29 januara u ranim jutarnjim satima po evropskom vremenu, a rival će mu biti Stefanos Tsitsipas, mladi i ambiciozni Grk koji je pobijedio Rusa Kačanova u četiri seta. Meč ima dvostruki, pa i trostruki značaj za srpskog tenisera, jer ako Đoković pobijedi vraća se na mjesto broj 1. svjetske rang liste, osvaja kao niko nikada deseti trofej AO i stiže Rafaela Nadala s 22 osvojena Grand slama.

S dodatnim zanimanjem zbog prekjučerašnjeg događaja kada je Novakov otac Srđan snimljen uz navijače koji su nosili zastavu Rusije i na kojem snimku se čuje njegov pozdrav Rusima, pratio se susret našeg i američkog tenisera. Srđan Đoković tokom dana obratio se javnosti s izvinjenjem ako je nekoga povrijedio, navodeći da on i njegova porodica dobro znaju šta znači rat i da ga nikome ne želi, te da će radi smirivanja situacije ostati u svojoj hotelskoj sobi tokom susreta polufinala AO, između njegovog sina Novaka i Amerikanca Paula.

Tako je i bilo, mjesto u loži pored supruge ostalo je prazno. Atmosfera tokom meča bila je savršena, bez i jednog jedinog izgreda, a prema očekivanju, tribine teniskog centra Rod Laver bile su ispunjene hiljadama Novakovih navijača i velikim brojem zastava Republike Srbije.

Posebno je primijećeno i nešto neobično da Novak Đoković sigurno nije bio najbogatija osoba na stadionu, jer je polufinale AO gledao i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Billy Gates, a po veselom licu tokom susreta, nema sumnje da je u još jednoj briljantnoj igri srpskog tenisera uživao i predsjednik vlade Australije, Anthony Albanese.

V. V.

Prethodni tekst
Sledeći tekst