понедељак, јул 22, 2024

Nikezić: Inflacija će pojesti najavljeni rast plata i penzija

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. novembra 2021. (Beta) – Predsednik resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić pozvao je danas ministra finansija Sinišu Malog da saopšti građanima da će “inflacija pojesti najavljeni rast plata i penzija u 2022. godini”.

Nikezić u saopštenju navodi da je inflacija na isti način “obesmislila” nominalni rast plata i penzija i u ovoj godini. “U takvim, sve težim uslovima za život, predložili ste bužet kojim smanjujete podršku domaćoj privredi za 400 miliona evra, kao da su posledice kovida nestale, dok ste subvencije stranim investitorima dodatno povećali, sa 112 na 170 miliona evra. Umesto šačice stranih investitora, tim novcem ste mogli da pomognete 1.700 domaćih privrednika sa 100.000 evra, čime bi zaposlili nove radnike, angažovali naše resursa i povećali domaće investicije”, kazao je Nikezić.

Prema njegovim rečima, dok se štedi na ljudima i privredi, “bacaju se milijarde za nepotrebne ili precenjene projekte”. “Projekte poput 120 miliona evra za softver i IT opremu, 100 miliona evra za prateće troškove zaduživanje, 87 miliona za prugu od Segedina do Baje, 420 miliona evra za stadione, 15 miliona evra za izgradnju centra za obuku članova posade brodova”, naveo je Nikezić.