понедељак, март 4, 2024

NE SMIRUJU SE STRASTI U CRNOJ GORI

Slične objave

Podeli

Susret čelnika vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedeljak završio se optužbama za rušenje vlade, koje je na račun Demokratskog fronta i potpredsednika vlade zaduženog za sigurnosni sektor Dritana Abazovića izneo premijer i nakon toga napustio sastanak.

Jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je novinarima nakon susreta premijera i čelnika stranaka vladajuće većine da je Krivokapić optužio DF, potpredsednika Abazovića i ministra Vladimira Leposavića da ruše njegovu vladu, prenosi “Klikx.ba”.

– Saopštio je da ima informacije o tome – rekao je Knežević novinarima nakon sastanka, istakavši da je Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza zavere za rušenje vlade.

– Krivokapić se pozvao na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara, kad sam razgovarao s Abazovićem o mogućnosti prevladavanja krize u crnogorskom pravosuđu, te je saopštio da poseduje brojne informacije o toj zaveri – rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, premijer je odbio da iznese informacije koje ima, ali je priznao da se ranije toko jučerašnjeg dana sastao s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, no nije želeo da govori o tom susretu.

– Kada sam ga pitao o čemu je s njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak – kazao je Knežević.

Krivokapić je kasnije pojasnio da je sa Đukanovićem razgovarao na sednici Saveta za obranu i sigurnost te da nije imao tajnih susreta s predsednikom Crne Gore.

Kriza unutar vladajuće većine, koja je na parlamentarnim izborima u augustu 2020. tesnom pobedom s vlasti svrgnula DPS Mila Đukanovića, počela je kad je premijer Krivokapić odlučio da smeni ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Leposavić je odbio da podnese ostavku pa će o njegovoj smeni raspravljati Skupština Crne Gore, u kojoj veći deo vladajuće koalicije ne želi da podrži odluku premijera i smeni ministra pravde.

 

(Blic/klix.ba)