петак, април 12, 2024

Narodni pokret ‘Otadžbina’ sa Kosova i Metohije pozvao Srbe da ne idu na skup vlasti u Beograd

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. maja 2023. (Beta) – Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” pozvao je danas lokalne Srbe da ne idu na skup vlasti u Beograd čiji odlazak se, kako tvrde, priprema u režiji Srpske napredne stranke (SNS).

Taj pokret je u saopštenju pozvao Srbe s Kosova i da  ne nasedaju na propagandu predsednika Srbije i SNS, Aleksandra Vučića. Dodao je i da u cilju održavanja mitinga svaka opština i radna organizacija na Kosovu (u sistemu Srbije) imaju zadatak da dovedu “određen broj” zaposlenih te je, kao primer, naveo da bolnica u Kosovskoj Mitrovici treba da pošalje u Beograd oko 500 osoba.

U saopštenju je istakao kako organizatorima glavni problem predstavlja nedostatak autobusa i da, kako tvrde,  Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Beogradu pregovore sa vladom (premijera Kosova) Aljbina Kurtija da albanski autoprevoznici 26. maja prevezu Srbe na miting u Beograd.

Naveli su i da se zaposlenima “u preostalim institucijama” Srbije na Kosovu preti gubitkom posla u slučaju da se ne odazovu odlasku na miting.

Prethodni tekst
Sledeći tekst