петак, април 12, 2024

Naredni protest opozicije u subotu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. juna 2023. (Beta) – Naredni protest “Srbija protiv nasilja” biće održan u subotu, 24. juna, ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda, nakon čega će građani krenuti u šetnju i blokadu autoputa kod Autokomande, najavljeno je danas.

Kako je na konferenciji za novinare izjavio poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, početak protesta zakazan je za 18 časova. Lazović je rekao da će blokada saobraćaja biti istovremeno održana u četiri grada a da će protesti biti održani u više od 20 gradova u Srbiji. On je zamolio ljude koji u Beogradu budu učestvovali u blokadi autoputa da se, kada stignu do Autokomande, rasporede prema Mostarskoj petlji, kako bi svi zainteresovani mogli da se pridruže.

“Ukoliko ne dođe do ispunjenja zahteva protesta, povećaće se broj gradova u kojima se protesti održavaju i biće blokirani i drugi važni putni pravci”, rekao je Lazović.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da će građani, nakon okupljanja ispred Doma Narodne skupštine krenuti ulicom Kneza Miloša, pored zgrade Vlade Srbije, zatim Nemanjinom ulicom do Trga Slavija i onda bulevarom do Autokomande. Milivojević je rekao da će akcija biti sinhronizovana sa građanima u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu a da će se u proteste uključiti i građani Kraljeva, Leskovca, Šapca, Zrenjanina, Pirota i Subotice.

U Gornjem Milanovcu protest održan danas

Nekoliko desetina građana Gornjeg Milanovca okupilo se i danas (kao i prošle srede) na glavnom gradskom trgu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nasilja u društvu.

Gornji Milanovac, danas (Foto: R. Petković)

Saobraćaj u tom delu grada bio je obustavljen na dva sata, što je učinjeno automobilima.

Nezadovoljstvo u ovom gradu raste i građani koji se okupljaju uglavnom zahvaljujući društvenim mrežama nadaju se da će naredni protesti biti mnogo masovniji.