субота, април 20, 2024

Ministarstvo: Koluvija nije bio pripadnik VOA

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. jula 2023. (Beta) – Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je dokument sa oznakama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) koji se pojavio na društvenim mrežama, a u kome se prvooptuženi za uzgajanje tona marihuane na farmi Jovanjica, Predrag Koluvija dovodi u vezu sa VOA, falsifikat.

U saopštenju se navodi da Koluvija “nije, niti je bio oficir Vojske Srbije, nije pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, niti je ikada imao saradnički status u VOA”.

“Reč je o lažnom dokumentu čiji sadržaj nije verodostojan i na kome je krivotvoren potpis direktora VOA brigadnog generala Zorana Stojkovića što je još 2019. godine utvrđeno grafološkim veštačenjem sudskog veštaka Ministarstva odbrane i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Uprave kriminalističke policije”, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je pečat Vojnoobaveštajnog centra VOA “zloupotrebljen od strane njenog bivšeg pripadnika”, a da forma spornog dokumenta “u potpunosti odudara od forme uobičajenog akta pod stepenom tajnosti ‘Strogo poverljivo”.

“Apelujemo na medije, ali i na celokupnu javnost, da ne podležu dezinformacijama koje se plasiraju u cilju narušavanja ugleda Vojnoobaveštajne agencije i Ministarstva odbrane”, stoji u saopštenju.