недеља, април 21, 2024

Ministarka Grujičić kometarisala “ozbiljnost” operacija niških kardiohirurga

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. aprila 2023. (Beta) – Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je eliminisanje liste čekanja za operacije u UKC Niš, na kome su lekari mesecima radili vikendom bez novčane nadoknade, “diskutabilno” jer su oni od ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili – šezdesetak.

“Za to vreme, Dedinje je uradilo 702 – radnim danom, kardiohirurgija KCS (Klinički centar Srbije) uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici uradio je preko 300 operacija, tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno”, rekla je Grujičić za današnje izdanje “Blica”.

Dodala je da protiv lekara u Nišu nema ništa i da pozdravlja njihov entuzijazam, ali da su cifre obavljenih operacija na drugim klinikama u Srbiji “dosta veće”. Najavile je da će od iduće godine početi izgradnja zdravstvenih stanica po centralnim selima, u kojima bi mogli da se pregledaju tri do četiri hiljade ljudi, i da će te stanice posećivati psiholozi.

“Porodični lekar, porodični zubar, porodični apotekar, to je ono što treba da napravimo. I porodični psiholog. U svaku tu ambulantu u ruralnom delu, u selu, treba da dođe s vremena na vreme psiholog. Stalno imamo u novinama nasilje nad ženama, vršnjačko nasilje. Znači malo da se radi sa tim ljudima”, rekla je ministarka zdravlja.