петак, јун 21, 2024

Medija centar: Gozbe Novice Milića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. oktobra 2023. – U velikoj sali Medija centra (Kolarčeva 3/II) danas u podne biće predtavljeno dvotomno izdanje GOZBE I  GOZBE II – mišljenje i pevanje u antici i renesansi Novice Milića.

Gozbe su knjiga od više knjiga. U prvom tomu je i knjiga o počecima mišljenja i pevanja u antici, o ljubavi između njih, o prvim filozofima i prvim pesnicima, knjiga o Sokratu, knjiga o rimskim liričarima i rimskim pripovedačima… Od Hesioda i Homera, pa do Petronija i Apuleja, od Talesa do Lukrecija, kroz stalni motiv erosa i simposiona, onog Platonovog i mnogih kasnijih.

U drugom tomu je i knjiga o kraju srednjeg veka i Danteu, o Petrarki, Bokaču i njihovim nastavljačima, o raspravama između platonovaca i aristotelovaca, teologiji i filozofiji, misticima i humanistima, o Makijaveliju, Đordanu Brunu i Piku dela Mirandoli, o Ariostu i Tasu, Erazmu, Montenju, Rableu, Servantesu, uz knjigu o Šekspiru…

Knjige će predstaviti: filozof Ivan Milenković, autor Novica Milić i Dragan Stojković, izdavač.

Autor će imati čast da odgovori na pitanja o knjizi na medijskoj prezentacije u Medija centru 10. oktobra, kad će izdavač podeliti određeni broj primeraka novinarima zainteresovanim da objave informaciju o knjizi, a autor se može kontaktirati na e-mail adresi novica.milic@gmail.com ili na mobilni 0600146819. Više o knjizi i njenoj istoriji može se naći na sajtu autora www.libretto.rs

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

D, B.