петак, јул 12, 2024

Marca: Rakitić je Sevilla

Slične objave

Podeli

Index. sport

IVAN RAKITIĆ karijeru nastavlja u saudijskom Al Shababu. Jedan od najvećih igrača u povijesti slavnog španjolskoga kluba, koji će u ožujku napuniti 36 godina, trebao bi sutra otputovati u Rijad, odraditi liječničke preglede i potpisati ugovor. Rakitić se navodno već oprostio od suigrača i njegov transfer je samo pitanje sata.

Bivši hrvatski reprezentativac drugi put odlazi iz kluba za koji je odigrao 323 utakmice i stranac je s najviše nastupa u 133-godišnjoj klupskoj povijesti. Iz Seville je 2014. otišao u Barcelonu za 18 milijuna eura da bi se vratio 2020. za tri i pol milijuna eura. Sa Sevillom je osvojio dvije Europa lige, a zadnju prošle sezone.

Novinar Marce Alberto Fernandez posvetio je Rakitiću emotivan tekst pod naslovom “Don Ivan”. Fernandez je iznimno nahvalio Sevillinu legendu i istovremeno prozvao klupsko vodstvo što je dopustilo da na ovakav način, bez pravog oproštaja, napusti svoj klub.

“Potpisao bi na još deset godina”

“Kad je poljubio pehar Europa lige na kraju prošle sezone, Ivan Rakitić nije mislio da će mu to biti zadnja lijepa uspomena u njegovoj Sevilli. Nije namjeravao otići. Arapski milijuni nudili su mu se ljetos, ali ih nije prihvatio u trenutku kad mu je ostala još godina dana u ugovoru.

Ian Rakitić u dresu Barselone (Foto: Wallpaper Cave)

Don Ivan bi vjerojatno potpisao na još deset godina samo da mu je netko u klubu ponudio bolji ugovor od onog koji ima trenutačno. Sad će iz kluba otići na stražnja vrata, a to se s legendama u Sevilli događalo i ranije. Odlazili su u tišini zbog nesposobnosti kluba, koji se nije ni znao oprostiti od veličina koje su ispisivale njegovu najblistaviju povijest”, piše Fernandez i nastavlja:

O don Ivanu bih mogao napisati stotine i stotine stranica. On je Sevilla. Ovo je njegov dom iako ovdje nije rođen. Nije mu lako, jer je svjestan da više nije na nivou na kojem bi želio biti. Povukao se sam što mu nije bilo lako i što mnoge veličine poput njega nisu spremne napraviti. I tu se ocrtava njegova veličina.

Želim mu sreću. Uvijek je imao svoj stav i mišljenje i uvijek ga je znao reći a da nikoga ne uvrijedi. S osmijehom na licu. Bio je kapetan u dvije ere. Bio je šampion u obje te ere. Vođa i legenda. Tužno je da je morao otići u ovako lošem periodu za klub, ali on je za to najmanje kriv.”

(Index.hr)