недеља, април 21, 2024

Lutovac: Protest Srbija protiv nasilja u subotu u 20 časova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 19. jula 2023. (Beta) – Poslanik Demokratske stranke Zoran Lutovac najavio je danas da će se naredni protest “Srbija protiv nasilja” odžati u subotu u 20 časova, kao i da će se ići “medijskom trasom” do zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

Lutovac je na konferenciji za novinare kazao da će protest početi ispred Narodne skupštine, a da će se ići Dečanskom ulicom između zgrade Regulatornog tela za elektronske medije i zgrade Večernjih novosti, posle čega će Makedonskom ulicom proći pored zgrade Politike i Radio Beograda, pa će nastaviti Svetogorskom ulicom do Takovske gde će se okupiti ispred zgrade RTS.

On je kazao da je izgledalo kako je “RTS bila bolja u izveštavanju”, nakon prethodnog dolaska učesnika protesta, ali da je to trajalo vrlo kratko. Lutovac je istakao da će zatražiti od, kako je rekao, “glavnog urednika RTS Aleksandra Vučića” da se ne bavi više tom televizijom, nego da RTS treba da bude javni servis svih građana, kao i da će jedan od zahteva protesta biti smena rukovodstva te televizije.