петак, јул 12, 2024

Kurti: Za Kurban Bajram sa svima delimo ljubav, ljubaznost i dobročinstvo

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 16. juna 2024. (Beta) – Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas tokom posete Islamskoj zajednici Kosova (IZK) da je veliki muslimanski praznik Kurban Bajram doba kada se sa svima deli vreme, ljubav, ljubaznost i dobročinstvo.

Tokom tradicionalnog prijema u IZK Kurti je zahvalio muftiji Naimu Ternavi na toplom prijemu, uz čestitke svim građanima.

Još jednom želim srećan Kurban-bajram svim vernicima, građanima naše zemlje, Albancima, gde god da se nalaze. Ovaj praznik nas podseća na važnost žrtvovanja i pre svega na važnost spremnosti na žrtvu. Kurban bajram je praznik kojim delimo porodična dobra sa prijateljima, komšijama i siromašnima“, rekao je novinarima Kurti.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj posetio je Islamsku zajednicu Kosova, odakle je svim muslimanskim vernicima čestitao praznik Kurban Bajram, i poručio da se živi sa porukom praznika, a to je žrtvovanje i međusobnu solidarnost.

I kandidat Demokratske partije Kosova za premijera Bedri Hamza, pozvao je na mir i jedinstvo.

“Nadamo se da će na ovakvim praznicima uvek vladati sloga i mir i da svi zajedno radimo za napredak i prosperitet”, rekao je Hamza.

IZK je posetio i predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku.

“Ovaj praznik podseća na najviše ljudske vrednosti, žrtvu stvaraoca, solidarnost prema ljudima i dobrotu jednih prema drugima. Društvo koje veruje u Boga, koje brine o porodici, otadžbini i zemlji, to je društvo sa blagostanjem” , rekao je Abdidžiku.

U svim džamijama na Kosovu su rano jutros održane manifestacije, služen je namaz povodom Kurban Bajrama.

Glavna manifestacija je održana u velikoj Sultan Fatih džamiji u Prištini.