понедељак, јул 22, 2024

Kula Beograd – obeležen završetak radova

Slične objave

Podeli

Beograd – Danas je održana ceremonija završetka radova na konstrukciji Kule Beograd. Događaju su prisustvovali predsenik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar, koji su simbolično izlili beton na Kuli Beograd, čime je zvanično obeležen završetak radova na konstrukciji te građevine.

„Ovo je poseban dan! Od velikih snova stigli smo do nečega što je postala realnost koja će ući u istoriju i postati svakodnevica Srbije i Beograda izjavio je predsednik Srbije.

Muhamed Alabar je u obraćanju prisutnima rekao: „Ovo nije samo visoka zgrada, već ponos države i ponos naroda. Za mene, koji dolazim sa Bliskog istoka, ovo je veoma emotivan trenutak, veoma sam ponosan. Usuđujem se da sanjam i da ostvarim te iste snove. Svaki čovek u Srbiji treba da sanja, da bude ponosan i hrabar u svojim delima i da deluje skladno svojim snovima jer snovi se mogu ostvariti“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podsetimo brojni stručnjaci iz oblasti arhitekture su se protivili realizaciji ovog projekta, prvenstveno zato što nije u skladu sa Generalnim urbanističkim planom, kao i zbog izostanka međunarodnog konkursa. Jovo Bakić, arhitekta je u jednom gostovanju na RTS, da taj prostor treba da ostane namenjen za izgradnju objekata javne namene i pristupačan svim stanovnicima Beograda, što je i osnovni smisao davnašnje težnje o silasku grada na reke.

Protivno tom mišljenju čelnici gradske i republičke vlasti su se ipak olučili za izgradnju ovog stambenog i poslovnog kompleksa, a kakav će on značaj imati za građane Beograda ostaje da vidimo.

M.Markov