понедељак, јул 22, 2024

Kovačević: Vlada Srbije poklanja pozajmljeni novac

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. januara 2022. – Tokom jučerašnjeg dana pokret Da se struka pita  objavio je da je  prema njihovoj računici spoljni dug Srbije 35 milijardi evra i da on “nikada nije bio veći”, kao i da Vlada Srbije “zarad kratkoročnih interesa nastavlja da se zadužuje u ime svojih građana, dok istovremeno pozajmljeni novac poklanja” naveo je predsednik tog pokreta Vladimir Kovačević u saopštenju.

Kovačević je ocenio da nije dobar ni pritisak koji Vlada Srbije pravi na privatni sektor time sto “nerealno diže platu javnom sektoru za najavljenih osam odsto”.

“Zbog toga i privatne kompanije moraju dizati plate svojim zaposlenima da ih ne bi izgubili a posao im nije ni malo porastao. Povecanje prihoda privatnih kompanija i povecanje budžetskih prihoda države Srbije je prouzrokovana inflatornim tokom i povećanjem cena svih dobara a ne realnim rastom privrednih i investicionih kretanja”, rekao je Kovačević.

On je ocenio da se vlast “hitno mora odreći populizma, jer on nije nikome na dug rok done ništa dobro” i da je neophodno sve raspoložive resurse usmeriti samo na “realan posao ne bi li radom sustigli nerealn rast plata” navedeno je u saopštenju.