понедељак, април 22, 2024

Jusufspahić ponovo u Srbiji

Slične objave

Podeli

Nakon, gotovo šest godina  diplomatskog boravka u Saudijskoj Arabiji, Predsednik Sabora Islamske zajednice Srbije, Muhamed ef. Jusufspahić, ponovo u Srbiji.

Muftija Muhamed ef. Jusufspahić je u junu 2022. godine izabran za zakonskog zastupnika Islamske zajednice Srbije, kao Predsednik vrhovnog sabora ove verske zajednice, a činjenica da je u avgustu ove godine, izabran za člana Vladine komisije za veronauku ukazivala je na njegov povratak.

Efendija Jusufspahić je proteklih meseci, u Beogradu, obavio više razgovora sa visoko rangiranim funkcionerima Turskog Dijaneta – Uprave za verska pitanja i poslove u Republici Turskoj, i sa  zamenikom minstra spoljnih  poslova  te zemlje zaduženim i za evropska pitanja, gospodinom Bozajem, što je rezultiralo pozivom za njegovo učešće na 10. susretu poglavara islamskih zajednica Balkana, koji će  (7. oktobra) biti održan u Sarajevu.

Ovo se može smatrati početkom nove ere u saradnji između turskog Dijaneta i Islamske zajednice Srbije. Jusufspahić je veoma cenjen u našoj zemlji i svetu. Poznat je kao izuzetno odmeren čovek koji je mnogo doprineo položaju Islamske zajednice i muslimana u Srbiji.

Njegov povratk svkako će doprineti jačanju stabilnosti i zajedništva u našoj zemlji.

Opširnije na:  http://rijaset.org.rs/…/zavrsetak-duzeg-boravka…/

Tijana Stanić