петак, јун 21, 2024

Jelena Banjac: Vreme je da stanemo na put nasilju u prosveti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. maj 2024. – Pokret slobodnih građana daje punu podršku prosvetnim radnicima i podržava protest protiv sistema u kom nemaju ničiju podršku, u kom su ostavljeni na cedilu, poniženi raznim neispunjenim obećanjima i bajkama koje slušaju godinama, decenijama zataškavanja nasilja i problema.

„Prosvetni radnici su istinski degradirani, poniženi, pretrpani raznim protokolima i pravilnicima koji postoje samo na papiru a koji se u praksi i te kako ne primenjuju što vidimo i po tome da se vršnjačko nasilje i dalje dešava, da se dešava nasilje nad prosvetnim radnicima“, rekla je Jelena Banjac, kandidatkinja za odbornicu za odbornicu u Skupštini grada Beograda ispred Pokreta slobodnih građana,  nakon protesta podrške prosvetim radnicima koji su usledili kao odgovor na nasilje nad nastavnicima u Bačkoj Palanci i Beogradu

„Mislim da je vreme da kao društvo stanemo ovome na put, pružimo podršku prosvetnim radnicima i omogućimo im adekvatne uslove i moram da priznam da me ovo potresa i na ličnom nivou jer i sama radim sa decom“, rekla je Banjac i podsetila da nova-stara ministarka Slavica Đukić ne nudi rešenja a pomoć i podrška nastavnicima i deci konstantnu izostaju.

D. B.