уторак, мај 28, 2024

Jedna “Borba”, dve tribine

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. februara 2022. – U subotu 19. februara, povodom stogodišnjice prvog broja lista Borba, u Beogradu će biti održana dva podjednako zanimljiva događaja.

U “Dorćol Placu” biće održana tribina pod sloganom “To je bila BORBA, sve ostalo je posao”, a u “Kombank” dvorani tribina pod nazivom “Borbaši govore”.

foto: Dragan Banjac

Uz izložbu “Istorija u objektivu Borbinih fotoreportera 1986-1994”, o tom periodu “Borbine” istorije govoriće njeni urednici i novinari Vladimir Stanković, Velimir Ilić, Ivan Mrđen, Cvijetin Milivojević, Veselin Simonović i Branislav Gulan a biće pročitana i poruka poslednje glavne i odgovorne urednice Gordane Logar.

Iste večeri u “Kombank” dvorani, s početkom u 18 časova, u organizaciji redakcije lista “Danas”, istog perioda prisetiće se i Biljana Stepanović, Momčilo Đorgović, Dragan Banjac, Božidar Andrejić i Zoran Pavić, a takođe je najavljena i poruka Gordane Logar. Ova tribina naslovljena je “Borbaši govore”.

foto: Dragan Banjac

“Mislim da je dobro da što više kolega, ne samo ovih dana, govori i piše o periodu koji nazivamo ‘Stašina Borba’, po njenom glavnom i odgovornom uredniku Stanislavu Marinkoviću, koji je tu funkciju časno obavljao od sredine 1986. do kraja 1989. godine, a svi mi zajedno nastavili do upada julovskih jurišnika krajem 1994. godine. Bar još trideset kolega, koji su najbolje godine svog života utkali u tu i takvu ‘Borbu’, moglo bi da s punim pravom govori na Borbaškim tribinama”, kaže za Betu Ivan Mrđen, bivši urednik i direktor “Borbe”.

M. Markov i Beta