среда, фебруар 28, 2024

Hočevar: Božić nam govori da se večnost preselila u našu sadašnjost

Slične objave

Podeli

Braćo i sestre, neka vam je srećan i blagoslovljen Božić! I neka vas slavlje Božića svom svojom snagom uvede u Novu 2022. godinu! Braći i sestrama istočne tradicije: Mir Božiji – Hristos se rodi!”, poručio je na kraju poslanice nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar

BEOGRAD, 24. decembra 2021. – Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar podsetio je da ljudska istorija i civilizacija jesu i ostaju beskonačan rudnik mudrosti u kom posebno blista rođenje sina Božijeg, Isusa iz Nazareta.

“Sa velikom radošću približavamo se toj Božanskoj tajni. Zato vas moja braćo i sestre, svi dragi vernici i svi stanovnici naše blagoslovene Zemlje – hrabrim da ustrajete na tom putu”, naveo je. Nadbiskup je rekao da kada kažemo da je pred nama slavlje Božića, ne mislimo prvenstveno na kalendar.

“Božić nam govori da se večnost preselila u našu sadašnjost, da nas samo dar utelovljenja sina Božijeg može izlečiti od svih naših duhovnih i moralnih bolesti, i da je ono lek od svih zastranjenja i protivrečnosti koje nosimo u srcu”. Božić je zato, kako je podsetio nadbiskup Hočevar, najcelovitije nadahnuće svima nama, zemaljskim ljudima; večnim tražiteljima sreće, ali i večno nezadovoljnim bićima.

“Rođenje sina Božijeg govori da nije istina da ne postoji čist vazduh i čista voda. Govori i da imamo lek za sve bolesti, kao i da postoji nadahnuće za baš sve ljude u svim dolinama naše planete. Braćo i sestre, neka vam je srećan i blagoslovljen Božić! I neka vas slavlje Božića svom svojom snagom uvede u Novu 2022. godinu! Braći i sestrama istočne tradicije: Mir Božiji – Hristos se rodi!”, poručio je na kraju poslanice nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar.

(Srećno Badnje veče i Božić svim građanima koji ove praznike slave po gregorijanskom kalendaru želi – Portal Forum)

D. B.